De beste studiestedene for historie

Historiefaget kan beskrives som en utdanning som gir innsikt i menneskets fortid og kunnskap om sosiale og politiske forhold.

Flere utdannelser vil gi deg muligheten til å fordype deg i historiens mange funn, begivenheter og mysterier. Enten du velger en ren historieutdannelse, eller relaterte emner som litteraturhistorie eller arkeologi, kan du her finne ut hvor i Norge eller i utlandet du kan studere dette.

I Norge

Her til lands tilbys rene historiegrader ved alle de større universitetene, samt mange av høyskolene og de mindre universitetene. Skal du ta en mastergrad, må du imidlertid til universitetene, og her kan du velge blant NTNU, UiT, UiO, UiS, UiB og UiA. Mange av skolene tilbyr også årsstudium, noe som gjør at du kan kombinere historieutdannelsen med annen type utdanning, som for eksempel journalistikk.

I utlandet

Dersom det frister med studier i utlandet, finnes det en rekke muligheter for deg som er historieinteressert. I USA er det Harvard, Stanford og Berkley som er rangert som de beste amerikanske universitetene for studier i historie I Storbritannia, som også er populært blant norske studenter, er det Oxford, Cambridge og London School of Economics som topper listen.

auckland