Ta en pilegrimsferd neste gang!

Nordmenn er kjent for å være et aktivt folk. De siste årene har aktivitetsferier kommet for fullt på agendaen, blant annet i form av lengre sykkelturer og fjellvandringer. Solfylte strender og varme er enda en favoritt, men nå vil man gjerne ha noe mer i tillegg. Hva med å legge neste ferie til en pilgrimsferd? Tradisjonelt finner man denne typen vandringer innenfor alle religioner. En pilgrim var en person som la ut på en reise av åndelige årsaker. Reisen hadde et mål, både som sluttpunkt og i form av bønn. Dette skulle føre deg nærmere Gud, uansett hva religionen var og navnet på guden var. Denne typen reiser kjenner vi i dag godt fra blant annet fra Islam og muslimenes reise til Mekka. Den kristne og katolske kirke har også sine pilgrimsferder, selv om vi i dag kanskje ikke kjenner disse så godt. Har man lyst på en annerledes ferie kan disse være et godt alternativ av mange årsaker.

Åndelig reise – perfekt for nedstressing

Dagens samfunn er atskillig endret siden religionene begynte sine pilgrimsferder. Mange har fallt i tidsklemma og løper fra det ene til det andre. Stressrelaterte sykdommer er etterhvert blitt et økende problem i Norge. Kanskje er det på tide å stresse ned og la tanker og følelser få leve sitt eget liv en stund. Det arrangeres pilgrimsreiser forskjellige steder rundt i Europa. De fleste har kanskje hørt om Santiago de Compostela (Spania). Denne byen er målet for en rekke pilgrimmer fra forskjellige land. Det finnes forskjellige ruter og de begynner i forskjellige land. Her har man muligheten til å være med på en ferdig organisert tur. Alt er lagt til rette for at en skal kunne konsentrere seg om selve vandringen. Denne formen for reiser finner man også blant annet i Russland. Lengden på disse turene er varierende, men en må regne med opp mot en ukes tid totalt, om ikke mer. En del vil nok tenke at det kan være vanskelig å finansiere et slikt avbrekk i livet. Kanskje er det nå man skal benytte sjansen. Den kommer kanskje ikke tilbake, realiser planene med et forbrukslån.

Et minne for livet

Pilgrimsreiser er kanskje ikke for alle, men det er absolutt en som kan passe mange. det er ikke nødvendig å være i super form og ha trent noe spesielt i forkant. Likevel kan det være greit å ha vært noe aktiv på forhånd. Noen fjellturer i ny og ne for eksempel. Selv om pilgrimsferder tradisjonelt har vært for religiøse formål er ikke dette noe krav. Det spiller ingen rolle om man er religiøs, eventuelt hvilken tro en har, det holder at man har lyst. Har man i tillegg interesse for tradisjoner og historie kan en ferie nesten ikke bli bedre. Begynn gjerne med kortere pilgrimsreiser i Norge. Det kan gjøre underverker for kropp og sjel. Det å vandre avsted uten forpliktelser, uten stress og ansvar for annet enn seg selv, vil gi en ro man kanskje ikke har hatt på lenge. Bestill turen, sjekk sambla for finansiering (om man trenger det) og skaff minner man lever på resten av livet.

auckland