Fjernsynets lange historie

Innovasjon etter innovasjon

I dag tar vi TV-ene våre forgitt. Går vi bare et tiår tilbake derimot, så var TV-ene i langt verre tilstand enn det de er i dag. Da var de store kasser som de færreste av oss i dag ville vært interessert i. Konsepter som smart-TV og HDMI var nærmest bare en fjern drøm. De aller fleste av oss hadde heller aldri drømt om en applikasjon som Netflix, med et uendelig utvalg av filmer og TV-serier rett i stua. TV-bildene var heller ikke i nærheten av det de er i dag. Dette er altså bare utviklingen av teknologien fra ti år tilbake. Ser en på annen teknologi, så har også kreftene til enhetene utviklet seg på en skremmende god måte. For eksempel kan du i dag behandle Influensa på mobil ved å kontakte legen i denne kanalen. Det vil si, du blir ikke helbredet over telefonen, men du får gode råd som hjelper deg til å bestemme hvor ille din sykdom er. Så langt har altså teknologien utviklet seg i dagens samfunn, og TV-en er kanskje det aller beste eksemplet på dette.

De første TV-sendingene

De første TV-sendingene her til lands var reservert for folk som hadde en god del gryn i foret, men raskt skulle hele verden bringes inn til nordmenns stuer rundt omkring i landet. Det som var så spennende med de første TV-ene var nettopp det at de brakte nyhetene rett inn i hjemmet vårt i løpet av minutter. Aldri før hadde mennesker kommunisert på denne måten. Selv om internettet i dag gjør denne jobben enda raskere, så fungerer fortsatt TV som et ypperlig kommunikasjonsmiddel. Det var derimot mye rart mellom de første TV-ene og dagens flate skjermer som nærmest ikke veier noe.

Jo større, jo bedre

Før i tiden tydet et stort og bredt TV på at innmaten var skikkelig bra. Det skulle ta en del år før de mindre TV-ene slo an. I dag er målet å få TV så smalt som overhodet, men med en bedre innmat enn noensinne før. Skjermen må dog være større enn noen andres for å tilfredsstille våre krav. Det samme gjelder grafikken. Den må stå i stil med våre krav, og ofte er det bildekvaliteten som får oss til slutt til å gå for et TV. Hadde vi sett på TV-ene som var populære for bare et tiår siden, så hadde vi fått hakeslepp. Hadde vi sett TV-ene som var populære i starten, så hadde vi nok gitt helt opp. Det har nemlig vært en ekstrem innovasjon innen TV-er, og denne vitner om hvor mye samfunnet har tredd fremover. Den dag i dag synes vi kanskje TV-ene er helt ekstremt fantastiske, men hvem vet hvor det vil lede oss fremover i tid!

auckland