Trappens historie

Det er vanskelig å finne ut av når den første trappen ble laget, men mennesker har brukt trapper til å komme seg oppover og nedover i terreng i flere hundre år. De første trappene ble laget av stein og ble ofte brukt til å komme seg opp bratte terreng ute i naturen. Dette var fordi trappen ikke trengtes noe annet sted. Folk bodde på ett plan og byggeteknikken på denne tiden var på et annet nivå enn i dag. Etter hvert som teknologien utviklet seg, fant også folk ut at de kunne bygge i høyden. Få maksimalt plass ut av et areal og bevege seg oppover, til dette ble det produsert trapper. Disse trappene ble produsert i bedre kvalitet enn utendørs trapper og ble produsert for å se finere ut. Det var ikke lenge før man begynte å produsere trapper i tre og fikk en sammensetning mellom både tre, glass, marmor og stein.

Dagens trapper

Dagens trapper kan man få i alle mulig slags materialer, former, farger osv. Men det ble lagd veldig imponerende og kreative trappeløsninger før også, spesielt i barokken. I barokken ble det lagd store monster trapper som var utsmykket på kunstnerisk vis. Disse trappene ble ofte brukt som hovedtrapper i store og viktige bygninger, som palass, kongehus og kirker.

Dagens trapper til vanlige private hjem er ofte mye mer minimalistisk enn dette. Denne stilen har også gått over med tidene. Nå ønsker folk flest seg en moderne trapp i pent trematerialet med enkle rekkverk av tre eller glass. Denne simple overflaten av nedpusset og oljet treverk blir estetisk og fint i et hjem, men det blir også veldig glatte overflater som kan være farlige å gå i.

(Hvert år skjer det ca. 6500 trappeulykker).

Forhindring av ulykker i trapp

En trapp kan være ganske så farlig å gå i, spesielt trappene man har i hjemmet. Det er fordi man går opp og ned disse trappene så mye at man nesten kan gjøre det i blinde. Noen er så vant til å gå i trappene i sitt eget hjem at det går i racerfart både opp og ned. Plutselig en dag kan man være uheldig å gli i trappetrinnet. Det man burde gjøre for å være føre var, er å montere et stilig og fint trappeteppe. Trappetepper øker ikke bare sikkerheten i trappen din, men de kan få trappen din til å se stiligere ut. Hvis du har små barn i huset er det spesielt viktig å ha en sikker trapp. Et trappeteppe gjør at det blir mindre friksjon når man beveger seg i trappen og sannsynligheten for at føttene glir unna blir minimale. Vær føre var og tenk sikkerhet, spesielt hvis det er små barn i huset.

auckland